Blogia
LOS VERDES DE COLLADO VILLALBA "EQUO COLLADO VILLALBA"

MIENTRA IC-V PIDE EN EL CONGRESO EL CIERRE DE LAS CENTRALES NUCLEARES.DONDE GOBIERNAN SON MAS PRO-NUCLEARES QUE NADIE...

MIENTRA IC-V PIDE EN EL CONGRESO EL CIERRE DE LAS CENTRALES NUCLEARES.DONDE GOBIERNAN SON MAS PRO-NUCLEARES QUE NADIE... En relació a les declaracions del Conseller de Medi Ambient Salvador Milà al voltant de les centrals nuclears catalanes, en el sentit que el seu tancament no es pot plantejar abans de l‘any 2015 i que una de les possibilitats és allargar la seva activitat fins l’any 2030 “amb la incorporació de noves tecnologies” (sic), tal com recull l’edició d’avui del diari El Punt, Ecologistes en Acció de Catalunya vol fer les següents consideracions a l’opinió pública.

El conseller Milà forma part de ICV-EUiA, formació política, que va fer del tancament de les centrals nuclears un dels seus lemes més repetits durant la campanya electoral de les passades autonòmiques. El Programa Electoral d’ICV-EUiA per a les Eleccions al Parlament de Catalunya de l’any 2003, sota el títol i si fem un canvi de debó?, incorporava la següent frase textual en l’apartat dedicat a política energètica:
“Establiment d’un pla amb un calendari d’execució de noves instal•lacions energètiques netes, renovables i més eficients que permetin el tancament de les centrals nuclears en el període de 8 anys” (apartat 3.1.2, pàgina 50)
És a dir, la proposta electoral que, aliada amb les de les formacions polítiques PSC-CpC i ERC, va permetre que el Sr. Salvador Milà fos Conseller de Medi Ambient i Habitatge proposava tancar les centrals nuclears catalanes l’any 2011, quatre anys abans que el termini fixat per les tres organitzacions ecologistes impulsores del Manifest per una Nova Cultura de l’Energia, Ecologistes en Acció de Catalunya, Eurosolar y Greenpeace.
Menys de dos anys després, el Conseller Milà diu que és impossible fins i tot plantejar-se el tancament de les centrals nuclears abans del 2015.
El seu cap de llista, Sr. Joan Saura, va dir i repetir fins a la sacietat en el decurs de la mateixa campanya electoral que ICV-EUiA mai no formaria part d’un govern que no contemplés el tancament de les centrals nuclears. Aquest és també un dels acords del Pacte del Tinell.
Per tant, per a Ecologistes en Acció de Catalunya, les afirmacions del Conseller Milà constitueixen una estafa electoral als ciutadans i ciutadanes de Catalunya que varen emetre el seu vot favorable a aquesta formació política.
Segon. A Ecologistes en Acció de Catalunya entenem perfectament que una formació minoritària no pugui fer prevaldre tot el seu programa per damunt de les altres formacions del tripartit. Tot i així, trobem incomprensible que en les conselleries que els hi toca gestionar, no siguin capaços de dur a terme una de les seves prioritats. Si això és així, el més honrat és canviar de Conselleria. En el cas del Conseller Milà, Ecologistes en Acció de Catalunya pensa que si no pot dur a terme el que era una prioritat electoral del seu partit, hauria de dimitir.
Tercer. Per a Ecologistes en Acció de Catalunya, prolongar la vida de les centrals nuclears catalanes fins l’any 2030, tal com proposa el Conseller Milà és, en primer lloc, una afirmació cínica, donat que és material i tècnicament impossible fer funcionar aquestes instal•lacions més enllà d’aquestes dates; però a la vegada és un acte suïcida, donat que el deteriorament de les centrals nuclears catalanes, que està donant en aquests moments molts de problemes, multiplicarà les seves incidències com més es perllongui la seva vida activa.
Quart. Volem recordar que Ecologistes en Acció de Catalunya, està recollint suports per tal de demanar el tancament immediat de la central nuclear de Vandellòs II, la propietat de la qual ha estat qüestionada pel propi Consell de Seguretat Nuclear, per pèrdua de cultura de seguretat i per posar la producció elèctrica per davant de la seguretat. Finalment, Ecologistes en Acció de Catalunya reclama un Pla d’abandonament ordenat de l’energia nuclear que permeti tancar la darrera central nuclear que operi a Catalunya com a més tard l’any 2015.

0 comentarios